torsdag 20 juni 2013

Siem Reap och Angkor Wat

Så hamnade vi i Siem Reap på ett jättetrevligt guesthouse där det även fanna air condition på rummet, så äntligen fick vi ett par nätters god sömn!

I Siem Reap fick vi uppleva riktigt monsunregn (som tur var regnar det bara 10 minuter på morgonen mellan 6-7 och någon timme på eftermiddagen). Tanken var att vi skulle åka till de berömda tempel-ruinerna som ligger utanför Siem Reap och titta på solnedgången. Precis när vi ska sätta oss i tuk tuken som tar oss dit börjar det regna. Riktigt mycket. Så vi sitter istället kvar på verandan med tak och tittar på när personalen på guesthouset snabbt försöker få bort allt vatten som börjar att svämma in i hallen. Ganska skönt att slippa jobba. 


Istället för att se solnedgången gick vi upp 04:00 för att åka och titta på soluppgången över tempelruinerna istället. 

Soluppgång över det berömda Angkor Wat

Vår "pannkaka" till frukost (sockerkaka med nutella :D )

Ap-fight på en ruin

Vi byggde ett litet torn

Romantisk bild på oss, men Kajsa hade ont i öronen

Patrik hittade ett träd

Trädet tog över ruinen

Vi tyckte båda att det var väldigt mäktigt att se de stora ruinerna som Khmer-folket har lämnat efter sig. Vi tittade bara på 5 tempel, men vi hade nog kunnat gå omkring i dagar utan att titta på samma sak. Templena sträcker sig över ett område på 400 km2. 
Angkor Thom var det templet som hade tagits över av naturen (som ni kan se på vissa bilder ovanför) och det var det som vi båda tyckte var roligast att titta på. 

Efter att vi kommit hem till vårt guesthouse så åt vi lunch och sedan begav vi oss till ett sjukhus för att kolla upp Kajsas öron. Två timmar senare, 290 USD fattigare, 60 tabletter rikare, så var vi klara där. Inget bad, ingen alkohol och ingen dykning för Kajsa den närmaste veckan.

Vi hittade en fluffig tupp i ett tempel!

Kajsas nya diet.

Mini golf à la Kambodja

Kajsa hittade en katt som hittade hennes hår

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar