fredag 12 april 2013

Sovjet-café, Lenin □ och TV-spel


När vi kom fram i Novosibirsk kände vi oss riktigt duktiga då vi för första gången kollat upp hur vi tar oss till hostlet och vid vilken gata det ligger på innan vi kommer till staden. 
Men. Vi stod ändå som dumma turister och tog upp datorn på Novosibirsks mest centrala torg. Efter inte så mycket velande så hittade vi ändå. 

Värden för detta vandrarhem är en ung kille som jobbar väldigt mycket. Han är väldigt, väldigt social, och i skrivande stund sitter han och Patrik och spelar tv-spel tillsammans på värdens rum. 

Idag har vi gått runt lite i Novosibirsk och sett en stor Lenin-staty. Och en kyrka. Som var oerhört liten. I mittfilen på en stor väg låg den, ungefär 6x8 meter stor. 

Imorgon natt åker vi till Irkutsk, vilket är sista delen i Ryssland. Tanken var att vi skulle sova en natt vid Baijkalsjön, men vandrarhemmet svarar inte på våra mail. Baijkalsjön ligger 8 mil från staden Irkutsk, och tågen dit går inte så ofta. Tanken var att vandrarhemmet skulle hjälpa oss med resan dit, men det blev inget av det... Taxi 8 mil kanske? Inte...
Snart Kina!

Igår visade han oss ett "autentiskt" Soviet-style-café, med ölsorter från sovjettiden och ville veta allt om Sverige o vårt språk. Idag visade han oss ett vegetarisk café och imorgon vill han åka till IKEA.
Varm lagad mat!


Vi har nu, efter 10 dagar, ätit annat än nudlar, bröd och vita bönor.
Idag gjorde vi värsta måltiden då vi hittade torkade vegetariska sojastrimlor för bara 6 kronor. Vi åt ägg till frukost vilket också var riktigt gott (även om gulan var blek som f...a...n...). Värden rensade ur kylen idag, så vi fick ost, juice, smör, choklad och bröd som var kvar från andra. Gratis mat är alltid bra! 

Så vi kommer att vara tre dagar i Irkutsk, istället för Baijkalsjön.