fredag 7 juni 2013

Tre dagar, två nätter i Phnom Penh

Sådär.

Då har vi varit i Phnom Penh, Kambodjas huvudstad, i tre dagar. Det har varit varmt och fuktigt men det har varit trevligt och vi har fått äta ost, riktig ost, för första gången sedan vi åkte!

Första dagen var inte en så rolig dag för Patrik, han mådde inte så bra. Andra dagen var han mer i gasen och nu sista timmarna innan vi hoppar på bussen till Sihanoukville, en kuststad, känd för fina stränder och fester, mår han utmärkt igen! Patriks tips, prova aldrig kinesisk fisksoppa precis innan stängning i Singapore (när Kajsa säger att det smakar konstigt)!

I förrgår, var vi ute och gick i staden, vi tittade på ett monument över Kambodjas och Vietnams fredsrelation, vi kollade in ett stort palats, bara från utsidan dock, man behövde långbyxor och täcka sina axlar, det är inget man går omkring med när det står 33 grader plus på termometern! Vi kollade även in några tempel och ett självständighetsmonument.

Igår besökte vi S21, The Killing Fields och den ryska marknaden (blir aldrig av med ryssj*vlarna).
S21 är nuförtiden ett museum, för längesedan en skola och under Röda Khmererna och Pol Pot ett fängelse där hemsk tortyr utfördes för att få "frivilliga" bekännelser från vilka som hade haft samröre med anti-kommunister, regimkritiker och utbildade, till och med några från Röda Khmererna själva.

Efter besöket på S21 åkte vi tuktuk till The Killing Fields, det var hit man skickades för att bli avrättad efter att man gjort sitt på S21. Här mördades man på de hemskaste sätten. Kulor var för dyra, sen får ni fantisera själva. På marken kommer det fortfarande up klädrester och ben, vi hittade massor av klädbitar även ben och tänder, detta kommer upp av sig självt från marken.

Nu väntar vi på bussen som ska ta oss till Sihanoukville.

Måste också passa på att önska min syster en underbar dag, det är nämligen hennes student idag!!!! Och eftersom vi inte kan närvara så önskar vi henne en fantastisk dag med mycket glädje och lagom mycket alkohol!
Verkligen ledsen att vi missar! Hoppas detta muntrar upp lite i alla fall :)


GRATTIS PÅ STUDENTEN SYSTER!