onsdag 15 maj 2013

Strand utan sol och The Peak

Då var det dags igen, alltså för den bättre författaren av oss två. Om det var några oklarheter vem det gäller, så är svaret, Patrik.

Dåså... Vad har vi hittat på sedan vi hördes senast?

Vi har fixat visum till Thailand, det var en enkel historia. Ha ett passfoto, ha två papperskopior på ditt pass, ha 300 hk dollar cash, ett påhittat inresedatum och en påhittad adress du ska bo på. Sen är det bara att hämta visumet dagen efter. Lätt som en plätt.

Igår åte vi färja till en annan ö, Lantau Island. Varför vi åkte dit? Tja, jag ville bada. Då tänker ni, nice, det var sol och varmt. Då svarar jag; Nej, det var gråa moln och den kallaste dagen hittills... Sedan Guilin då alltså. Det var fortfarande 25 grader varmt...

Bad blev det i alla fall för min del, det var riktig varmt i vattnet och stranden var fin. Jag var ensam i vattnet och hade ca 8 livvakter så jag kände mig rätt lugn.. Hajnät fanns det också. Silvermine Bay hette stället, riktigt fint.

Tre dopp blev det, till det sista vågade sig Kajsa ned till vattnet och gick väl så långt ut i vattnet att fotknölarna var under ytan, sen fick det räcka. Det var ju trots allt bara 22-23 grader i vattnet.

Efter att vi badad klart traskade vi iväg in i skogen till ett vattenfall och Kajsa blev sönderbiten av knottmygg eller något liknande. Vi är osäkra på vad det var, såg ut som knott men sög blod och lämnade "myggbett" efter sig, kliar som f*n.

Efter det åkte vi speedboat tillbaka till Hong Kong ön, där vi bor alltså. Det tog 30 min, ungefär halva tiden från den vanlig färjan. Kostade självklart dubbelt så mycket också.

Idag, det blev en trögstartat dag. Vi kom inte upp ur sängen före 12 någon gång, då hann jag prata med Mariette (kompis) som satt på tåget till jobbet hemma, (tidsskillnad 6h, någon är effektivare än en annan) och vi lämnade inte hostlet före 15.30.

Vi begav oss till Hong Kong Park, mitt i smeten här. Fin park med konstgjorda dammar och vattenfall. Till och med ett öppet (utan tak, med nät) fågelhus med säkert 50 olika sorters fåglar.

Efter detta tog vi "The Peak Tram" upp till "The Peak" här har man utsikt över hela staden och dess skyline. Väldigt vackert, lite dimmigt men det lättade när det skymde. På sådana här ställen kan jag stå i timmar och bara titta. Det finns lite allt möjligt där uppe, shopping centrum och Madam Toussou (stavningen osäker) och även väldigt dyr hus, ett hade tydligen sålts för ca 500 miljoner, 1997... Småpengar liksom.

Det var allt från mig. På återhörande

Ps. Kajsa hälsar.


        Ds.