tisdag 23 april 2013

Harbin

För första gången efter Moskva såg vi riktigt mycket folk igen. Även om det var mycket folk i staden så hände det inte så mycket. Termen ”att gå ut” i Harbin var verkligen att gå ut. Och gå. De flesta ställena stängde senast klockan tio på kvällen även en fredag och lördag. De flesta människorna som försökte att prata med oss gjorde det på ryska, och när någon enstaka person undrade vart vi kom ifrån trodde dem alltid Ryssland.
Vi testade att äta street-food (sådant som alla säger att man ska akta sig för om man inte vill bli magsjuk), med tanke på att det var billigt, gott och faktumet att vi INTE blev magsjuka har gjort att vi numera äter det dagligen.
Rummet vi bodde på i Harbin var lätt fuktskadat, troligtvis av att i rummet hade dem en otätad glasbur där dusch och toalett fanns. Varje gång man duschade kom det vatten ut på golvet i rummet och vi antar att det kom rätt mycket ånga ut i rummet också.
Vi tittade på Sofia-kyrkan, en ortodox kyrka (största i fjärran öster), det såg ungefär ut som en blandning av en vanlig kyrka och Kefir-paket-kyrkan.