torsdag 27 juni 2013

Koh Phangan och Koh Tao (so far)

Nu har vi varit runt på öarna här i gulfen. Vi är på den nordligaste just nu, Koh tao. Innan dess besökte vi ju Koh Samui och efter det Koh Phangan, mest känd för Full Moon partyt som äger rum vid... gissa... Fullmånen varje månad.

Vi kom över till Phangan med färja från Samui, enkelt och smidigt. Vi hoppade in i en taxibussbilpickupflakbilmedtakutanbältenmedlösaväskoruppepåtaketbil och åkte iväg till vår bungalow en bit från den kända partystranden. Checkar in hos den underligaste värden på ön och han försöker dessutom att blåsa oss på pengar trots att vi fått summan sedan tidigare, efter lite bråk om pengarna gav han med sig och vi fick rummet. Det första vi möttes av var myror och en kackerlacka, jippie! Börjar bra...

Vi bodde lite långt ifrån restauranger och barer så vi tog det ganska lugnt här också. Vi hyrde moppe en dag och puttrade runt tillsammans med tysken som vi träffat i tre olika länder och 5 städer. Kajsa var rädd så man inte fick köra fortare än 40 km/h utan att få en nippeltwist (om ni inte vet vad det är så är det när man får sina bröstvårtor omvridna som 1000 nålar ungefär, inte skönt).

Just det, planen för dagen med moppen var att beöka vattenfall, enda lilla problemet var att det inte regnat här så det fanns inget vattenfall, inte någanstans, bummer!

Full moon partyt sista natten på ön var ganska, för att beskriva det som Kajsa skulle göra, svart. Patrik skulle beskriva det med lite mera färg. För jag (Patrik) kommer faktiskt ihåg att det ägt rum det gör inte Kajsa.
Det var i alla fall neonfärger överallt, kroppsmålningar, tusentals människor på stranden eldshower med mera. Det var i en sådan eldshow som jag också lyckades bryta tån, smidigt Patrik, smidigt. Jag sparkade rakt in en en, från stranden upphöjd, järnplattform. Det stoppade ändå ine från att hoppa brinnande hopprep två gånger till.

Nu är vi på Koh Tao, det är en liten ö, känd för sina stränder och sina dykplatser. Vi träffade återigen tysken och hyrde moppe med honom en gång till, vi puttrade runt till en riktigt fin strand på andra sidan ön, det tog 10 min att köra så ni förstår att den är liten. Här snorklade vi runt och såg massvis med olika fiskar och rockor. Sen tog vi mopparna på lite off-road körning upp i bergen. Tror inte riktigt mopparna var anpassade för det menmen... Alla överlevde, även mopparna. Sedan lyxade vi till det med italiensk pizza i hamnen.

Fun fact: Vi träffade tysken i Hanoi första gången, samma kväll gick vi ut tillsammans, andra gången träffades vi i Ho Chi Minh city påväg till en tur. Sen i Sihanoukville, Kambodja, Koh Phangan (och körde runt ön) och nu Koh Tao (varit ute och ätit, druckit öl, kört runt ön och badat). Vi har på alla dessa gånger inte presenterat oss så igår fick vi reda på namnet, han är inte längre tysken utan Victor.

Vattenfall(?), Koh Phangan


Fight med kackerlacka, Koh Phangan

Egopic!

Vi kunde få ta hem den eller som BBQ, Koh Tao




Chillar vid stranden

Snorkelställe


Victor körde fast

Efter mycket off road kom vi hit