fredag 5 april 2013

Radioskugga

Här kommer direkt lite bilder från igår när vi var på det oerhört ryska stället Dunkin Donuts.

Vi gick höga på socker och lätt illamående därifrån. Lunch den dagen blev alltså: varsin donut, en med jordgubbsglasyr och fylld med vaniljkräm. Den andra med körsbärsglasyr och fylld med tjock körsbärssylt. Dricka till det blev det varsin Donkuccino white chocolate-latte med sockrad grädde på toppen

Idag gick vi till ett museum kallat "The Great Patriotic War Museum". När ryssarna syftar på The Great Patriotic War menar dom alltså WWII. Kajsa som tycker att museum som handlar om krig är sådär, tyckte ändå att det var ganska fint. Det var i alla fall roligt att titta på kläderna och uniformerna från krigen. Patrik tyckte bäst om ett par panorama-rum som fanns där. En stor målning över ett runt rum (man stod på en plattform i rummet), och från målningen hade man byggt ut tavlorna över golvet med broar, soldater, eld och allt annat man kan tänka sig. Det kändes som att man stod i tavlan.


Imorgon bitti åker vi första etappen på transsibiriska järnvägen. Vi kommer att hoppa av redan efter 2 dygn på tåget. Då kommer vi att befinna oss i Omsk. Vandrarhemmet vi ska bo på (hoppas dem har ett kök...!) har inget internet, så vi kommer att vara i radioskugga ända fram tills att vi kommer fram till Novosibirsk. Vi tror det handlar om ungefär 4 dagar.

Nu är det sista kvällen i Moskva, vi tror att vi har sett allt vi "borde" se (förutom det förbaskade Leninmausoleumet, som vi gått förbi flera dagar utan att fatta vad det var för att det en stor uppblåst hoppkudde, när vi väl fattar vart det låg håller dom på att restaurera det. Det var därför det var en stor kudde över allti-hop(p)a, fattar ni? ;) ) Vi har precis packat ihop det mesta inför imorgon. Tvättmaskinen är igång. Väskor packade. Mp3-spelare laddade.
Nu ska vi gå tillbaka till en bar här i närheten som är väldigt populär bland unga "moskvater". Billig öl, friterad mat, många TV-apparater. 

Hörs om några dagar!

/Patrik o Kajsa

Trött

Idag har vi gått längs en känd gata kallad Arabayat. Det var inte mycket mer än en gata med diverse butiker. Mycket här i Moskva är uppförstorat...

Det har varit en ganska lugn dag, det känns som om vi har sett det vi som turister måste se. Till middag vet vi inte riktigt vad vi åt, vi hittade en glaskonservburk i en affär, med något vi trodde var pasta i tomatsås med grönsaker. När vi står där i köket (dvs. bredvid micron) och häller upp "pastan" ser vi att det är något annat. Vad vet vi fortfarande inte. Blandning av matvete, potatis, kronärtskockor,inlagd gurka och tomatsås tror jag... Hm. Vet inte om det var så gott faktiskt.
Kvällen spenderades med billigt öldrickande och Champions Leage (tror jag?).
Imorgon är sista dagen i Moskva, kanske går vi till deras kända zoo, eller så får vi strosa runt utan mål i staden :-)
Bilder kommer imorgon!
/Kajsa