måndag 13 maj 2013

Snabbt om i förrgår och igår så att vi kommer ytterligare i kapp. Vi kom till Hong Kong på kvällen, bussen in  till stan var smärtfri och smidig. Kommer av bussen, folk pratar engelska! Hittar snabbt vårt boende som ligger mitt på den stora ön med en riktigt stor gågata utanför. Skön säng, till skillnad från resten av Kina där man har fått en "hard bed", det vill säga... En bänk med typ ett täcke som madrass... AC på rummet, "köket" består precis som i Moskva av en vattenkokare och en micro, men här har vi i alla fall en kyl. Vi har lärt oss steka ägg i micron, så nu blir det äggmackor varje morgon.

Gårdagen spenderades med att titta i närområdet, åka över till fastlandet, Kowloon, med en färja och sedan tillbaka. Vi var på ett superlitet IKEA mitt inne i ett köpcentrum mitt inne i smeten av Hongkong. Vi var i en park (igen!!!) där man kunde köra små modellbåtar om man hade en. Nu till dagen idag.







Idag åkte vi till en nöjespark! Vi struntade i Disney Land för att vi är snåla, för gamla och det var för litet. Så det blev Hongkongs Ocean Park! Där kunde man åka berg-och-dal-bana, äta glass, titta på pandor, klappa sjöstjärnor, äta vegetarisk curry, åka radiobilar, åka vattenfalls-grej, och... heter man Patrik, ja, då kan man bli av med nycklarna till rummet där vi bor (det löste sig, vi fick en ny). Det var olidligt varmt i solen idag, och Patrik ser lite ut som en dansk (dvs. vit och röd). Är man ansvarsfull, som Kajsa är, så smörjer man in sig innan man går ut i solen, så hon är inte bränd, bara brun. (Gissa vem som skriver :D)
Till skillnad från andra zoo vi har varit på i Kina, så hade djuren det riktigt bra på Ocean Park.

Vi var även på Thailands ambassad för att söka visum till Thailand. Förhoppningsvis får vi visumen, vi ska hämta upp beskedet och passen imorgon bitti.