måndag 1 juli 2013

Ensam i jungeln



För ett par dagar sedan så berättade Victor för oss att det finns en jättefin öde strand, men för att komma dit måste man gå minst en timme genom jungel. Challenge accepted. Nästa dag begav vi oss dit. Tidigare har det varit en resort där, men den stängde igen 2011 och vägen är numera borta. På stranden finns även ett 10-tal övergivna bungalows och en ofärdig restaurang (?)-byggnad. Det ska bo en ryss i ett tält på stranden, men detta var ännu inte bevisat för oss.

Så, vi packade vatten, våra nya snorklar, solkräm och myggmedel och begav oss den fruktansvärt jobbiga och varma färden genom Thailands ökända jungel.Jag (Kajsa) har aldrig varit så svettig i hela mitt liv, och jag går gärna Kinesiska muren 10 gånger om än denna vägen.

Nåväl, när vi kommer fram möts vi av en väldigt liten strand med krossade koraller blandat med sand på marken. Vi ser gamla bungalows och två av dom var tagna av människor som gillade att bo gratis. Det bodde även ett par i ett tält på stranden. När vi kom dit var det en kille som snorklade i vattnet, sedan gick han upp, packade sina saker i en liten liten väska, tog sin luftmadrass, lade packningen på den och simmade rakt ut i havet. Varför inte?

Fiskarna i vattnet var överdrivet nyfikna på människor och smakade gärna på fötterna. Jag (fortfarande Kajsa) tyckte att det var lite läskigt och snorklade bara en liten stund. Patrik snorklade längre ut och hoppades på att se både revhajar och sköldpaddor som skulle finnas vid stranden. Det fick han inte. Istället fick han se Barracudor som han nästan trodde skulle tugga på honom, och han såg små bläckfiskar som sprutade bläck mot honom.

Såklart tog vi bara med oss två flaskor vatten, trots att Victor sa att han tog med sig 3 liter SJÄLV, och det räckte inte. Inte heller tog vi med oss något att äta, så vägen tillbaka blev ännu jobbigare...

Den natten sov vi båda två gott.

Skön vandring med bruten tå. Den var svullen efteråt!

Övergiven restaurang.

Restaurangen.

Upp och ner för backar.
Mitt ute i ingenstans! Kommer vi fram?!



Ahh! Fint!