måndag 1 april 2013

Moskva dag 1

Resan börjar lite skakigt, först hinner vi inte säga hej då till vår ena katt pga att hon blir rädd när Anders kommer för att hjälpa oss ned med packningen till bilen. Väl på Kastrup finns inte flyget med på informationstavlorna och då börjar man ju undra hur detta ska gå...
När vi kommit ombord på planet och börjat taxa ut ropar kaptenen ut att det är något problem med ena motorn och att någon ska kolla den lite snabbt. Efter att ha konstaterat att det inte gick att åtgärda motorproblemet lite snabbt så måste vi byta till ett reservplan, blir försenade 2 timmar.
På planet träffar vi en go Göteborgare som var mycket pratglad, han jobbade på Volvo och hade bott i Ryssland och Kina och lite varstans de senaste 14 åren så han hade mycket att berätta om våra resmål och lite olika anekdoter om bland annat, att dansa bugg på nattklubbar i Peking, bo väggivägg med bordeller och inte kunna sova pga övningarna som pågick, till skidåkning i Iran.

Nu har vi i alla fall kommit fram till Moskva, efter en minst sagt skakig landning där man trodde att piloten aldrig skulle få ned planet på backen. Åkt expresståg till city med två förvirrade Stockholmskillar som hette Axel och Bosse (nu tror man att grabbarna är typ 50 ungefär, men de var i vår ålder), testat tunnelbanan vilket var förvånansvärt enkelt även om man inte fattade vad det stod på skyltarna eller vad hållplatserna hette.

Efter lite vandrande runt hittar vi fram till vandrarhemmet, intryckt i ett vanligt lägenhetshus utan skyltar eller någonting, det luktar grisstall i huset och vårt dubbel deluxrum är ungefär 185 x 500 cm stort, jag (Patrik) kan sträcka ut armarna och nudda båda väggarna samtidigt. Det knakar som i ett spökhus och sprakar ur kontakterna. "Köket" som skulle finnas består av EN microvågsugn och EN tekokare, gissa om man blev förvånad när man frågade efter köket och en dam svarar på knackig engelska att "du står i det, detta är köket". Vi har dessutom hittat en kanyl i trapphuset...

Nu har vi gått ut en sväng och hittat en affär så vi kunde få någon form av middag, det blev vita bönor i tomatsås, bröd, någon rysk mjukost och iste. Nu blir det chips, choklad och film, laddar för imorgon!

Tack och hej! /Patrik