onsdag 5 juni 2013

Phnom Penh

Nu är vi i Kambodja. Och så här vi bor vi just nu.
Patrik inleder hela vår Kambodja-resa med att efter två timmar i landet, precis efter att vi har beställt mat, springa och kräkas 10 gånger. Han åt i alla fall upp den beställda maten (grön curry). Han mår lite bättre, än så länge.



Singapore

Singapore, staden med olika smeknamn. Singapoor (för er som inte förstår, det är lite dyrare i Singapore än grannländerna, så man blir poor, dvs, fattig). Eller att det är en "fine city". Fine (engelska, fin), stad, eller fine (engelska, böter). För att, det mesta är förbjudet i Singapore, typ ha tuggummi, spotta, slänga skräp på marken, äta och dricka i tunnelbanan, gå över vägen mot röd gubbe osv. Och det var inte små böter ska jag tala om!

I Singapore finns kontinentalasiens sydligaste strand, så vi testade den.Vattnet var jättevarmt, över 30 grader. Inte så svalkande som vi hade hoppats på. Stranden låg på en delvis konstgjord ö, Sentosa. Där fanns nöjesparker, restauranger, barer, hotell, stränder, mm, för de rika människorna (vi hade bara råd att gratisbada :(  )

Singapore kändes väldigt västerländskt, ungefär som Hong Kong. Fast med väldigt många fler regler.

Så då kan man ju tycka, att med alla regler och bestämmelser i denna stad, ja, då borde ju mathygienen också vara bra! Nja... Sista dagen där så blev Patrik kräksjuk. Kajsa tyckte maten var äcklig och smakade unket, Patrik sa att det var skitsnack, och åt upp resten av Kajsas mat. TJI FICK PATRIK! :D

Patrik letar efter fiskar.

HTBQ-byggnad

Raffles Hotel (google it)

Godisträd.

Fjortis.

Löööv!

Marina Bay

Vad gör båten på byggnaderna?!


Ho Chi Minh

Vi är inte i Ho Chi Minh längre. Faktum är att vi redan har åkt ut ur Ho Chi Minh, in i ett annat land, ut ur det och är nu i ett tredje land. Men en sak i taget....

När vi var i Hanoi, så träffade vi en tysk kille, och någon dag senare två tjejer från Hong Kong som vi pratade med. I Nha Trang så träffade vi på Hong Kong-tjejerna igen! När vi sedan hade åkt till Ho Chi Minh någon vecka senare så träffade vi först på den tyska killen en morgon, och på kvällen så träffade vi på Hong Kong-tjejerna! Vietnam är tydligen litet...!

I Ho Chi Minh så gick vi på lite olika museum som alla handlade om Vietnam-kriget. Ganska tråkigt tycker Kajsa, bra tyckte Patrik.

Vi åkte till Mekong Delta under en dagsutflykt. Vi tyckte båda att den var sådär, men för priset vi betalade så var det nog ändå bra. (För 7 dollar/pers fick vi 6 timmars bussresa fram och tillbaka, lunch, båttripp, skjuts i en "kanot" i Mekong Deltats kanaler, frukt, sång och dans...) Att bussen gick sönder och vi fick putta igång den och sedan vänta på en ny buss, det gör inte så mycket (här vill Patrik att jag, Kajsa, ska lägga till att jag inte puttade på bussen utan lät andra göra det). Egoistiskt?/Patrik

Vi köpte även 1200 gram kokos-godis. GOOOTT!

Värdarna för vårt vandrarhem i Ho Chi Minh var riktigt konstiga och försökte få in pengar på alla sätt. Ett sätt var att ta betalt i US-dollar, och ville man betala med vietnamesisk valuta fick man dålig växelkurs, för ägaren påstod att det var olagligt att handla med...dollar?

Och därefter tog vi flyget till... Singapore!

23 meter hög Buddha på Long Son Pagoda

Ho Chi Minh-öl och Patrik (som 30 sek. senare fick en kackerlacka springande över axlarna, hihi/Kajsa)

Notre Dam i Ho Chi Minh?! Och Kajsa som tycker solen är för stark.

SKITSTOR fjäril inne på ett museum! Patrik var jätterädd.

Kajsa tycker att det är bra med paraply när det kan monsun-regna lite då och då.

Någon måste ju fota, Kajsa ställer upp (och den danska tjejen som står mitt i vägen för bilden...)

Typ jättemånga jättesmå bananer.

Liten båttur i Mekong Deltat.

Bara fyra? Vi har sett fler på en och samma moppe!