onsdag 5 juni 2013

Singapore

Singapore, staden med olika smeknamn. Singapoor (för er som inte förstår, det är lite dyrare i Singapore än grannländerna, så man blir poor, dvs, fattig). Eller att det är en "fine city". Fine (engelska, fin), stad, eller fine (engelska, böter). För att, det mesta är förbjudet i Singapore, typ ha tuggummi, spotta, slänga skräp på marken, äta och dricka i tunnelbanan, gå över vägen mot röd gubbe osv. Och det var inte små böter ska jag tala om!

I Singapore finns kontinentalasiens sydligaste strand, så vi testade den.Vattnet var jättevarmt, över 30 grader. Inte så svalkande som vi hade hoppats på. Stranden låg på en delvis konstgjord ö, Sentosa. Där fanns nöjesparker, restauranger, barer, hotell, stränder, mm, för de rika människorna (vi hade bara råd att gratisbada :(  )

Singapore kändes väldigt västerländskt, ungefär som Hong Kong. Fast med väldigt många fler regler.

Så då kan man ju tycka, att med alla regler och bestämmelser i denna stad, ja, då borde ju mathygienen också vara bra! Nja... Sista dagen där så blev Patrik kräksjuk. Kajsa tyckte maten var äcklig och smakade unket, Patrik sa att det var skitsnack, och åt upp resten av Kajsas mat. TJI FICK PATRIK! :D

Patrik letar efter fiskar.

HTBQ-byggnad

Raffles Hotel (google it)

Godisträd.

Fjortis.

Löööv!

Marina Bay

Vad gör båten på byggnaderna?!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar