tisdag 7 maj 2013

Svett och bergstoppar

Igår åke vi från Shanghai till Guilin, där vi ska bo i 5 nätter. Vi gjorde inte så mycket igår för direkt efter att vi checkat ut från vandrarhemmet så åkte vi till flygplatsen. Flygresan var lite skakig, vi åkte in i turbulens gång på gång och  det verkade nästan som det var lite svårt att få fart på motorerna för vi steg väldiiiigt långsamt.

Vi kom fram till Guilin vid sex-tiden på kvällen. Vi möttes, tillskillnad från torra Shanghai, av växthusfuktighet,  riktig regnskog kändes det som när vi klev av planet. Det var inte bara fuktigt, det var 29 grader varmt också, snacka om att bli klibbig på ryggen!

Idag har vi faktiskt gjort lite saker...

Morgonen/förmiddagen inleddes med extrema störtskurar. Lika varmt och fuktigt som kvällen innan. Vi begav oss iväg på en promenix längs med floden om rinner genom hela staden tills vi kom till "Fu Bu Hill eller Park" fattade inte riktigt... Låter bilderna tala istället för att skriva så mycket.

Efter att vi var klara där tog vi oss tillbaka mot stan för att först gå hela vägen till "Elephant Trunk Hill" för att få reda på att vår biljett inte gällde där, vi hade nämligen köpt en kombo-biljett men tydligen inte dit... Så vi sket i det, tyckte det var lite dyrt att betala 150:- för att ta en bild.

Vi gick och åt istället, eftersom det inte finns en enda engelsk skylt på restaurangerna så gick vi till Mc Donalds och käkade, där vet man i all fall vad man får.

Efter maten gick vi till dagens, enligt Patrik, höjdpunkt. "Die Cal Hills", stor park med flera bergstoppar. Jättemysigt, varmt och fuktigt. Riktigt schysst utsikt över staden och parken. Vad mer kan man begära?

Det var dagen hittills det. Nu blir det lite mat och imorgon risfält.

Tack och hej!













Inga kommentarer:

Skicka en kommentar