torsdag 2 maj 2013

66 sekunder till drinkarna!

Idag började vi dagen men en stadig frukost bestående av havregrynsgröt och tofumackor, vi lyxar till de men det visste ni alla sen förra inlägget.
Vi började i alla fall med att besöka ett stort buddistiskt tempel i centrala Shanghai idag, Jing’an. Där inne var det rökelser för fulla muggar. Inne i den stora hallen/salen fanns en Buddah tillverkad av 15(!) ton silver. Den var 9 meter hög, ganska maffig faktiskt. Det var en lite surrealistisk känsla att gå runt på tempelområdet och titta på tempelbyggnaderna för utanför murarna reste sig skyskrapor, hundratals meter höga.
Efter att vi var färdiga med det religiösa för dagen begav vi oss mot det mycket mer oreligiösa finanscentrumet i Shanghai, här har troligen många oheliga dealar slutits. (Ja, det är Patrik som är i farten).
Vi gick med raska steg direkt till världens högsta observatoriebyggnad, visste vi om detta innan? Svar, Nej. Den som lever, lär. I alla fall… Kajsa var osäker, hon tyckte det var för dyrt att åka upp men jag stod på mig, Kajsa har liksom redan köpt en genomskinlig skjorta för lika mycket som det kostade att åka upp så det var inte svårt.
Jag försökte också fixa studentpris utan att visa studentkort, det var inte lätt och jag misslyckades också.  Någon gång ska ju vara den första.
Resan uppåt började i alla fall med en resa nedåt, hur konstigt det än låter. Hissen gick upp i en jäkla fart 0-500m 66 sek. Det kändes i öronen!
Väl där uppe fick man gå på glasplattor med staden under sina fötter, det var en liten svindlande känsla, efter att ha gått runt där uppe avslutade vi turen med var sin drink i skybaren. Efter drinkarna behövde vi båda ”pudra näsan”, till vår förvåning och glädje kunde man automatiskt (alltså, inbyggt) i toastolen skölja av sitt underrede, man kunde välja värme, tryck, fram- eller bakspolning med mera. Jag (Patrik) bara behövde prova, betyg: hade kunnat ha det hemma!
Sedan begav vi oss hem för att tvätta, kläder denna gång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar