torsdag 11 april 2013

Transsibiriska del I

Vi har nu åkt på transsibiriska järnvägen i två dygn. Det är ganska skönt och avslappnande samtidigt som det är lite tråkigt. Hytten som vi har delar vi med två ryska män, varav en av dom pratar några få ord engelska.
Britsarna är oväntat bekväma, och 98% av tiden spenderas i britsarna där vi lyssnar på musik, äter mat, dricker te eller sover.

Kajsas iPod har halvt lagt av, utan att ha den ikopplad i en portabel laddare (tack Patrik U!) hade den inte fungerat alls. Vi tog (tyvärr) inte med några böcker, vi trodde att batteriet på datorn skulle hålla längre än vad det gör. Det finns bara ett uttag per vagn, så det är inte lönt att använda upp det lilla batteriet som finns på datorn. Så det blir lite kortspel, ritande och mycket vilade istället.
Toaletten är en sits, när man är klar med det man ska göra trampar man på en pedal och ett lock öppnas i toalettsitsen, och allt hamnar på järnvägsspåret under oss!

Det märks att det inte är turistsäsong på järnvägen. Det är mycket stirrande på oss. Vi betalar överpris i caféet när vi köper vatten, så till nästa gång får vi ta med det. Kokande vatten däremot får vi gratis.

Idag när det var ett längre stopp vid en station var det en rysk kille som gick av och köpte en glass åt oss. Först förstod vi inte om han ville sälja den till oss, inte heller förstod vi vad det var. Vår kupékamrat förklarade att det var en present.
Senare på kvällen kom killen tillbaka med sin betydligt äldre kompis (vi trodde det var far - son, vilket vi senare fick reda på att dem inte var...). De frågade om vi skulle med till restaurangvagnen, vilket vi kunde följa med på.
Myten om att ryssar dricker en flaska vodka var till maten är sann!

Imorgon bitti lämnar vi tåget för att vara i Omsk. Tåget är varmt och mysigt, men det blir lite långtråkigt i längden.


2 kommentarer:

  1. Trampmekanismen på toaletten fanns även på SJ:s tåg för inte så länge sedan....
    Eller...öhh....för 30 år sedan...
    Nåja..

    Inga bilder? Hade varit roligt att se lite från tågen, men ni har en dålig internetanslutning, kanske?
    Men trots vodkan och hotellpersonal verkar ni ha det bra!
    Kram
    /anders

    SvaraRadera
  2. Var så lite med laddaren :D

    Fan vad Awesome att myten stämmer med vodkan :D Och jättekul att ni stöter på trevligt folk hela tiden :D

    SvaraRadera